SMC ENERGIE EFFICIËNTIE

SMC ENERGIE EFFICIËNTIE

Word bewust van het energieverbruik van uw pneumatische apparatuur, zodat u het luchtverbruik kunt optimaliseren en kunt beginnen met het verlagen van uw energiegerelateerde kosten. SMC heeft 5 punten die u zullen helpen om een goed energiebeleid voor uw bedrijf op een zeer intuïtieve en eenvoudige manier te omarmen.

 

ERVAAR ZELF HOE U MET SMC "UW EFFICIËNTIE ENERGIE GEEFT" 

  Energy Efficiency video

  Energy Efficiency flyer

 

GENEREREN

Wanneer u op het punt staat uw goederen te vervaardigen, maakt u dan willekeurig gebruik van de grondstof? Of integendeel, u plant zorgvuldig de exacte hoeveelheid die nodig is voor de uiteindelijke productie?

Die speciale zorg die we normaal gesproken met onze grondstoffen nemen, wordt zelden toegepast op onze energie.

Precies opwekken wat u nodig heeft, is de eerste stap naar energiezuining gebruik. Het is zeker niet eenvoudig, want overaanbod is niet iets dat je gemakkelijk kunt herkennen. Maar volgens onze ervaring vallen bij het toepassen van maatregelen de resultaten op.

 

HERSTELLEN

Als u eenmaal moet gebruiken, waarom zou u dan niet opnieuw gebruiken?

Proberen om de energie die nodig is in een productieproces te recyclen, heeft een exponentieel effect op de efficiëntie van de installatie. We zijn ervan overtuigd dat dit de weg is die industriële systemen moeten volgen. Het is aan u om er actief aan deel te nemen.

Recupereer wat u opwekt bij energieopwekkingsprocessen of tijdens het gebruik ervan.

  • Hergebruik de opgewekte warmte: In feite leidt energietransformatie per definitie tot warmteopwekking. Die warmte kan eenvoudig worden hergebruikt voor elke andere bewerking, zoals het opwarmen van water (grondig een warmtewisselaar) of het opwarmen van de installatie (door middel van heteluchtverdeling).
  • Herstel de vrijgekomen lucht: Heeft u ooit overwogen om de lucht uit uw cilinders terug te winnen? 

 

MONITOREN

De verzamelde gegevens moeten uw algemene gebruikspatronen laten zien, zoals welke van de machines in uw fabriek de zwaarste verbruikers zijn of hoe uw verbruik fluctueert.

Het toevoegen van schakelaars of andere bewakingssystemen aan processen zal leiden tot een groter bewustzijn van het energieverbruik en meer controle geven over hoe en wanneer het wordt gebruikt. Hoe meer details er zijn, hoe beter de beslissingen zullen zijn.

Het detecteert ook mismatches of onverwachte verspillingen, waardoor u de zichtbaarheid krijgt om de prestaties verder te verbeteren.

 

GEBRUIKEN

Energie-inefficiëntie in een plant is vaak het gevolg van misbruik, ondersteund door de populaire overtuiging dat "perslucht vrij is".

Misbruik of verstandig gebruik, wat is uw situatie?

Zijn uw componenten correct gedimensioneerd?

Is het luchtverdeelsysteem ontworpen rekening houdend met energie-efficiëntie?

Houdt u bij de aanschaf van een nieuw onderdeel rekening met degenen met een energiezuinig ontwerp?

 

DENKEN

Voor SMC valt Energie-efficiëntie binnen de Continuous Improvement filosofie.

Om efficiëntie echt in onze faciliteiten te implementeren, moeten we een holistische benadering hanteren en proberen het energie-efficiënte potentieel te zien in onze dagelijkse werkactiviteiten en beslissingen.

Denk aan het stimuleren van uw efficiëntie.

Met andere woorden, Think efficient is wat ons echt helpt om de cirkel rond te maken. Alle oplossingen die worden uitgelegd in de secties Genereren, Herstellen, Controleren en Gebruik zijn niet doordacht als een willekeurige en niet-verbonden reeks acties, maar eerder als een continuüm.

 

Vraag het onze experts

 

Techno Brabant is officieel distributeur van SMC

 

Gepubliceerd op: 06 oktober | Terug