Kettingwerk en hijsogen


Hijskettingen en hijsogen zijn belangrijke componenten van hijs- en hefwerktuigen die worden gebruikt om zware voorwerpen op te tillen en te verplaatsen. Hijskettingen zijn vaak gemaakt van staal en worden gebruikt om zware voorwerpen op te tillen en te verplaatsen. Hijsogen zijn de verbindingsstukken waarmee de hijsketting aan het te hijsen voorwerp wordt bevestigd.

Hijskettingen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en treksterktes, afhankelijk van de toepassing. Er zijn bijvoorbeeld hijskettingen met een hoge treksterkte voor zware industriële toepassingen, en hijskettingen met een lagere treksterkte voor lichter werk. Hijskettingen zijn ook verkrijgbaar in verschillende afmetingen, afhankelijk van de toepassing en de omstandigheden waarin ze worden gebruikt.

Hijsogen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals staal, aluminium, roestvrij staal en plastic. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende afmetingen en treksterktes, afhankelijk van de toepassing. Het is belangrijk om te zorgen dat de juiste hijsogen worden gebruikt voor de specifieke hijskettingen en de te hijsen voorwerpen.

Er zijn veiligheidsnormen die van toepassing zijn op het gebruik van hijskettingen en hijsogen, zoals de ISO 3056-norm voor hijskettingen en EN 1677-norm voor hijsogen. Dit zijn internationale normen voor hijskettingen en hijsogen die zorgen dat de producten veilig zijn in gebruik en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.