Lasmachines

 


Lasmachines zijn essentiële hulpmiddelen in de metaalbewerkingsindustrie en worden gebruikt om metalen onderdelen te verbinden door middel van lasprocessen. Er zijn verschillende soorten lasmachines beschikbaar, elk met hun eigen specifieke toepassingen.

Een van de meest gebruikte typen lasmachines is de booglasapparatuur (MMA), die werkt door middel van een elektrische boog tussen een elektrode en het te lassen werkstuk. Deze apparatuur is relatief eenvoudig in gebruik en is geschikt voor het lassen van verschillende soorten metalen, waaronder staal, aluminium en koper. Het lasproces wordt gecontroleerd door middel van instellingen zoals stroomsterkte, spanning en lasdraaddoorvoer.

Een andere veel voorkomende lasmachine is de TIG-lasmachine (Tungsten Inert Gas), die een niet-verbruikbare wolfraamelektrode gebruikt om een boog te creëren en inert gas gebruikt om het lasproces te beschermen tegen lucht. TIG-lasmachines worden vaak gebruikt voor precisiewerk, zoals bij het lassen van roestvrij staal en aluminiumlegeringen.

MIG-lasmachines (Metal Inert Gas) werken met een draadtoevoer en beschermen de lasboog met een inert gas, meestal argon of een mengsel van argon en helium. Deze lasmachines zijn zeer geschikt voor het lassen van dunne metalen platen en zijn een van de meest populaire keuzes voor algemene constructie- en reparatiewerkzaamheden.

 

TECHNO BRABANT IS ADVANCED PARTNER VAN KEMPPI