VLOEISTOFFEN


Industriële vloeistoffen zijn speciale chemicaliën die worden gebruikt in allerlei industriële processen, zoals koeling, smeren, reinigen en verven. Ze komen in vele verschillende soorten en maten, afhankelijk van de specifieke toepassing en het te verwerken materiaal.

Koelvloeistoffen, bijvoorbeeld, worden gebruikt in machines en processen om de warmte af te voeren. Smeermiddelen helpen om wrijving en slijtage te verminderen in machines en apparatuur. Reinigingsvloeistoffen worden gebruikt om machines en oppervlakken schoon te maken. En verf- en lakvloeistoffen worden gebruikt voor de bescherming en de esthetische verbetering van oppervlakken.

Industriële vloeistoffen moeten veilig en effectief zijn. Dit betekent dat ze niet schadelijk zijn voor de gezondheid van de werknemers of voor het milieu. Veel industriële vloeistoffen zijn giftig of brandbaar en vereisen speciale veiligheidsmaatregelen bij opslag, transport en gebruik.

Daarnaast moeten industriële vloeistoffen ook een goede compatibiliteit hebben met het te verwerken materiaal. Bijvoorbeeld, sommige vloeistoffen kunnen corrosie veroorzaken op bepaalde metalen of kunststoffen. Dit moet worden meegenomen in de selectie van de juiste vloeistof voor de specifieke toepassing.