REINIGING EN ONDERHOUD


Reiniging en cleaning zijn twee termen die vaak door elkaar worden gebruikt, maar ze hebben toch enige verschillen. Reiniging is de algemene term die wordt gebruikt voor het verwijderen van vuil en onzuiverheden van een oppervlak of een gebied. Cleaning daarentegen, is specifieker en wordt vaak gebruikt in de context van professionele schoonmaakdiensten.

Reiniging kan zowel professioneel als particulier worden gedaan. Het kan met de hand of met behulp van reinigingsgereedschap zoals stofzuigers, dweilen, borstels en chemische reinigingsmiddelen. In huis of op kantoor, reinigen we vaak onze eigen omgeving, zoals de keuken, badkamer of woonkamer.

Cleaning daarentegen, wordt vaak gedaan door professionals, zoals schoonmaakbedrijven. Zij gebruiken vaak specifiekere reinigingsmethodes en producten, en hebben vaak meer ervaring en kennis in het reinigen van grote of complexe gebouwen. Bovendien, grote bedrijven of instellingen, zoals ziekenhuizen, hotels of fabrieken, hebben vaak een specifiek onderhoudsplan voor hun gebouwen, waar cleaning een belangrijk onderdeel van is.