LASTECHNIEK

 


Lassen is een techniek waarbij twee of meer metalen worden samengevoegd door middel van hitte, druk of een combinatie hiervan. Er zijn veel verschillende lasmethoden, waaronder MIG/MAG las, TIG las, elektroden las, lassen met gas, en meer. Elk van deze methoden heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen.

MIG/MAG las, ook wel metal inert gas/metal active gas genoemd, is een van de meest populaire lasmethoden. Bij deze methode wordt een continue elektrode gebruikt die wordt afgevoerd door een gasbeschermingsschild. Deze methode is snel en gemakkelijk in gebruik en geschikt voor een groot aantal metalen.

TIG las, ook wel tungsten inert gas genoemd, is een precisie lasmethoden. Bij deze methode wordt een niet-verbruikende elektrode gebruikt en wordt de las ontstoken door een vonkje. Deze methode is geschikt voor dunne materialen en kleine lasverbindingen.

Elektroden las is een oude lasmethoden, waarbij een elektrode wordt gebruikt die smelt als het in contact komt met de metalen die gelast moeten worden.

 

TECHNO BRABANT IS ADVANCED PARTNER VAN KEMPPI