Lastoortsen

 


Een lastoorts is een essentieel gereedschap voor het uitvoeren van laswerkzaamheden. Het wordt gebruikt om het lasmateriaal te smelten en te verbinden door middel van een elektrische stroom die door de toorts wordt geleid. Er zijn verschillende soorten lastoortsen beschikbaar, elk ontworpen voor specifieke lasprocessen en materialen.

Een van de meest voorkomende soorten lastoortsen is de MIG/MAG-toorts. Deze toortsen worden gebruikt voor het lassen van metalen zoals staal, aluminium en roestvrij staal. Het MIG/MAG-lasproces maakt gebruik van een constante stroom van draad die door de toorts wordt gevoerd en samen met een beschermgas wordt gesmolten om de las te vormen. De MIG/MAG-toorts wordt vaak gebruikt in industriële omgevingen en is zeer geschikt voor het lassen van grote oppervlakken.

Een andere veelgebruikte lastoorts is de TIG-toorts. TIG staat voor Tungsten Inert Gas en wordt voornamelijk gebruikt voor het lassen van dunne materialen zoals aluminium, koper en messing. De TIG-toorts gebruikt een non-consumable wolfraamelektrode die een elektrische boog creëert om het lasmateriaal te smelten. Tijdens het lassen wordt er een beschermgas gebruikt om het lasgebied te beschermen tegen oxidatie en andere verontreinigingen.

Tot slot is er ook nog de elektrode-toorts. Deze toorts wordt gebruikt voor het lassen van staal en andere metalen met behulp van een elektrode die tijdens het lassen opbrandt. De elektrode-toorts is zeer geschikt voor het lassen op moeilijk bereikbare plaatsen en kan ook worden gebruikt voor het lassen van dikke materialen.

Kortom, de keuze van de juiste lastoorts hangt af van het soort materiaal dat gelast moet worden en het gewenste lasproces. Een goede lastoorts is essentieel voor een succesvol lasproject en kan het verschil maken tussen een sterke en duurzame lasverbinding en een zwakke en kwetsbare lasnaad.

 

TECHNO BRABANT IS ADVANCED PARTNER VAN KEMPPI