ROCOL PFAS VRIJE FOODLUBE FORMULES

ROCOL PFAS VRIJE FOODLUBE FORMULES


Per- en polyfluoralkylstoffen (PFAS) vertegenwoordigen een diverse klasse van duizenden door de mens gemaakte chemicaliën. Hun uitgebreide toepassingen variëren van huishoudelijke schoonmaakmiddelen tot voedselverpakkingen en met name smeermiddelen. Het wijdverbreide gebruik ervan heeft geleid tot hun aanwezigheid in zowel voedsel- als waterbronnen, wat aanleiding geeft tot bezorgdheid over mogelijke blootstelling van mens en dier (Universal Restriction Proposal Presentation).

 

PFAS hebben wereldwijd veel aandacht gekregen nu hun potentiële langetermijneffecten aan het licht komen. Regelgevende instanties zijn ijverig bezig met het opstellen van wetgeving om deze zorgen weg te nemen, en ROCOL zet zich in om voorop te blijven lopen in dit cruciale onderwerp.

ROCOL beoordeelt en past hun productportfolio proactief aan om het af te stemmen op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en om mogelijke wijzigingen in de regelgeving voor te blijven, waarbij ze hun niet-aflatende toewijding aan verantwoorde productie handhaven. Lees hier meer over PFAS-stoffen en het voorstel om het gebruik ervan in de EU te beperken.

Om die reden heeft ROCOL het FOODLUBE-productassortiment geüpdatet met PFAS-vrije formuleringen.

 

 

Voldoet aan de voedselveilige audit

De wereldwijd erkende ISO 21469:2006-certificering is een belangrijk onderdeel voor auditors, omdat het een geloofwaardige, onafhankelijke garantie biedt dat alle ROCOL-producten hygiënisch en veilig worden geformuleerd, geproduceerd en geleverd.

Voor elke voedsel- en drankenfabrikant die smeermiddelen van FOODLUBE gebruikt, vooral voor degenen die via langetermijncontracten afhankelijk zijn van toonaangevende retailers, is dit een essentiële eerste stap om te voldoen aan de auditvereisten van grote supermarkten, de European Food Safety Inspection Service en het British Retail Consortium.

Producten in het FOODLUBE-assortiment zijn al NSF-H1-geregistreerd, wat de hygiëne-eisen specificeert voor de formulering, het gebruik en de hantering van smeermiddelen die tijdens de productie incidenteel in contact kunnen komen met producten.

 

 

 

Verminder de risico's van plasticverontreiniging met DETEX®

DETEX metaaldetecteerbare componenten voor spuitbussen zijn ontworpen om voedselverwerkende bedrijven te helpen voldoen aan de strenge HACCP-vereisten met betrekking tot het gebruik van de ROCOL® NSF-geaccrediteerde producten.

  • Alle blauwe, verwijderbare kunststof onderdelen zijn metaaldetecteerbaar en kunnen worden gedetecteerd door de meeste metaaldetectieapparatuur en röntgenapparaten
  • Verminder de bezorgdheid over besmetting van voedselproducten en help bij het voldoen aan HACCP-vereisten
  • Alle blauwe, verwijderbare plastic componenten zijn GRAS-vermeld (algemeen beschouwd als veilig - FDA 21 CFR-secties 177 en 178)
  • Voldoet aan de FDA-vereisten als acceptabel materiaal voor gebruik in voedselverwerkende fabrieken

 

 

Vragen over PFAS-vrije producten?

Praat met een van onze experts om uw reis naar PFAS-vrij te beginnen. Voor een vrijblijvend gesprek kunt een mail sturen naar info@technobrabant.nl.

 

 


Techno Brabant is dealer van ROCOL.

Gepubliceerd op: 15 mei | Terug