ELEKTRISCHE ACTUATOR MET GEÏNTEGREERDE CONTROLLER

ELEKTRISCHE ACTUATOR MET GEÏNTEGREERDE CONTROLLER

 

ALLES-IN-ÉÉN OPLOSSING

De nieuwe EQ-serie elektrische actuatoren van SMC heeft een volledig geïntegreerde controller wat installatie en gebruik eenvoudig maakt. Gebruikers beschikken bovendien over een oplossing die helpt om zowel ruimte als energie te besparen en de CO2-uitstoot te verminderen.

De EQ-serie is beschikbaar in slede- of stangversies. Met de bijbehorende pc-software kunnen gebruikers de actuatoren via één scherm in slechts drie stappen een functionaliteit geven. Eerst kiezen zij de 'Set Operation Mode'. vervolgens geven ze de exacte stopposities in (maximaal drie). Tot slot bepaalt de gebruiker de maximale waarden voor snelheid, versnelling en vertraging. De absolute encoder maakt het 'homen' overbodig. Het is nog eenvoudiger dan het inregelen van een magneetventiel voor een pneumatische cilinder met twee of drie posities.

De EQFS (sledeversie) en EQY (stangversie) elektrische actuatoren hebben alle vertrouwde SMC-voordelen van precisie en flexibiliteit. Ze bieden veel problemen in automatiseringsprojecten het hoofd, zoals onvoldoende ruimte in de besturingskast, de noodzaak voor meer efficiëntie en het gebrek aan kennis dan wel middelen voor het programmeren van actuatoren. De EQ-serie is ideaal voor toepassingen waarin bewegingen moeten worden geregeld, zoals positioneren, assemblage, heffen, doseren, drukken en klemmen.

 

MINDER RUIMTE EN KABELS

De elektrische actuator en controller zijn samengevoegd in één behuizing, waardoor bedrading tussen beide wordt vermeden en kostbare kastruimte wordt bespaard. De EQ-serie is zeer energiezuinig. Het stroomverbruik is lager dan van vergelijkbarde producten. Tegelijkertijd wordt de CO2-uitstoot verminderd. Dit is onder meer te danken aan de geoptimaliseerde motorspecificatie en een vernieuwde besturingsmethode. Daardoor is er veel minder warmteontwikkeling in de motor en is het energieverbruik lager. Afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden kan de uitstoot van CO2 tot 60% afnemen in vergelijking met bestaande oplossingen.

 

EENVOUDIGE MODIFICATIE

Om modificaties te vereenvoudigen, heeft de EQ-serie in zowel slede- als stangversie dezelfde montagematen als de bestaande elektrische actuatoren van SMC. Vervanging verloopt daardoor snel en efficiënt.

Met het gebruik van de EQ-serie nemen de onderhoudsvereisten af. De volledige integratie van de controller en het eenvoudige ontwerp van de componenten verminderen het aantal kabels en de kans op storingen. Bovendien is het aansluiten met de robuuste en betrouwbare M12-connectoren eenvoudig, eventueel met gebruik van prefab-kabels.

 

OVER SMC

SMC Nederland wil herkend worden als dé kennispartner voor veilige en duurzame technologie in de industriële automatisering. De Japanse waarden zijn de basis van het handelen naar medewerkers en klanten. Het productportfolio bestaat uit 12.000 basisproducten en meer dan 700.000 varianten en biedt oplossingen voor de automatisering van diverse industriesectoren.

 

GRAAG MEER INFORMATIE?

Neem contact met ons op voor meer meer informatie of persoonlijk advies op maat.

 

Gepubliceerd op: 30 oktober | Terug