DASSY TIPS VOOR HET HERFSTSEIZOEN

DASSY TIPS VOOR HET HERFSTSEIZOEN

 

VAL OP IN DE HERFST!

‘Typisch herfstweer’, het bestaat niet : regen, hagel, wind of een stralende herfstzon? Je bent maar beter op alles voorbereid. 1 ding staat echter vast : de dagen worden snel korter waardoor er ’s ochtends en ’s avonds vaker bij schemering en in het donker gewerkt wordt. Ervoor zorgen dat je opvalt, is dus de boodschap!

 

 

Hoge zichtbaarheidskleding: een absolute aanrader

In steeds meer (werk)omgevingen is het verplicht om hoge zichtbaarheidskleding te dragen. Denk maar aan bouwwerven, in het verkeer, bij wegen- en onderhoudswerken, in havens en luchthavens, op (grote) productiesites en in fabrieken. Maar waarom eigenlijk?

Het antwoord is simpel : Hoge zichtbaarheidskleding plaatst de drager – bijna letterlijk – in de spotlight! Terwijl de fluorescerende stof ervoor zorgt dat je in daglicht, bij nevel en bij mist opvalt, beschermen de reflecterende strepen je bij schemering en ’s nachts. Net zoals de reflectoren van een fiets weerkaatsen ze namelijk het licht, bv. van de koplampen van een auto of de verlichting van een heftruck.

Hoge zichtbaarheidskleding wordt in 3 klassen ingedeeld. Hoe meer fluorescerend en reflecterend materiaal er in het kledingstuk aanwezig is, hoe hoger de klasse én hoe beter de drager zichtbaar is. Daarom is klasse 3 ook aanbevolen voor iedereen die langs drukke wegen actief is. Lees hier meer over deze zichtbaarheidsklassen.

 

 

2 must-haves voor je herfstoutfit

Moet je voor jouw job hoge zichtbaarheidskleding dragen? Of kies je bewust zelf voor de extra zichtbaarheid die deze kleding je biedt? Dan mogen de volgende 2 kledingstukken dit seizoen simpelweg niet in je outfit ontbreken:

 

1. Een praktische regenbroek

Na deze extreem warme zomer is de kans op een natte herfst groter. Daarom heb je best een regenbroek steeds bij de hand. Kiezen voor een hoge zichtbaarheids-regenbroek is bovendien een goed idee. Zo weet je zeker dat je steeds de juiste bescherming aanhebt, ongeacht de weersomstandigheden.

 

2. Een regenbestendige jas

Door de wind, door de regen: een degelijke hoge zichtbaarheidsparka komt altijd van pas! Kies voor een model waarvan je zowel de kap als de polsbanden kunt regelen en geef regen en kille herfstwind geen kans.

 

 

Onze ultieme tip voor een waterdichte outfit:
Maak deze outfit compleet met een waterdichte schoen. Niets vervelender dan natte voeten wanneer je lange tijd buiten in de regen moet werken.

 

 

GRAAG MEER INFORMATIE?

Neem contact met ons op voor meer meer informatie of persoonlijk advies op maat.

 

Gepubliceerd op: 16 november | Terug