WINTERKLEDINGTIPS

WINTERKLEDINGTIPS

De winter komt eraan!
Ontdek hier onze tips voor een warme winterse werkoutfit


Winterjas + werktrui + shirt = droog én warm.
Een warme winterjas, mét kap, is een absolute must. Geef wind geen kans door te kiezen voor een model waarvan je de polsen en de taille kunt aanspannen. Dat de stof van je werkjas water- en winddicht moet zijn, is vanzelfsprekend. Maar wist je dat je best ook een ademende stof kiest? Wanneer je door het werken begint te transpireren, moet dat vocht namelijk efficiënt naar buiten kunnen ontsnappen. Bij de keuze van een werktrui denken we vooral aan gevoerd model, met een praktische lange ritssluiting die je naar eigen behoefte kunt openlaten of dichtritsen. Een trui met teddyvoering is onze topfavoriet: lekker warm én zacht vanbinnen, maar stevig en stoer vanbuiten. En het shirt? Dat kies je in functie van je jas en trui. Zijn die héél warm? Dan wil je misschien liever een model met korte mouwen. Mag het iets warmer? Kies een model met lange mouwen.

Extra tip: enkele knoopjes of een korte rits bovenaan, zijn praktische details die het verschil maken! 
> Onze suggesties: de DASSY® Hyper werkjas, de DASSY® Pulse sweatshirt jas of de DASSY® Stellar als je liever geen teddyvoering hebt. Wil je een shirt met lange mouwen? Dan raden we de DASSY® Sonic aan. Voor wie een T-shirt met korte mouwen verkiest, is de DASSY® Kinetic ideaal. 

Mag het wat meer zijn? Draag een midlayer vest als extra laag
.
Door een midlayer vest toe te voegen aan je outfit, creëer je een extra isolerende tussenlaag die warmte kan vasthouden. Om ervoor te zorgen dat je je werkjas gemakkelijk over je midlayer kan aantrekken, is het een goed idee om te kiezen voor een model met een gladde buitenkant. Duimgaten zijn ook praktisch, omdat ze helpen voorkomen dat je mouwen vervelend opstropen én je handen zo lekker warm blijven bij koude temperaturen.

> Onze suggesties: De DASSY® Convex heeft een flexibele stof, die niet te dik is, en een mooi aansluitende pasvorm heeft waardoor hij uiterst comfortabel zit onder je winterjas.

Een winterse werkbroek: stevig, maar ook praktisch!
Om een goede werkbroek te kiezen voor de winter, is in de eerste plaats de stofkwaliteit belangrijk. Die moet stevig zijn, maar moet je uiteraard ook voldoende bewegingsvrijheid bieden dankzij (mechanische) stretch. Let er daarnaast ook op dat je werkbroek voldoende praktische zakken heeft. Dat de stof waterafstotend behandeld is, is natuurlijk mooi meegenomen. Tot slot kan je ook een model kiezen met reflecterende details. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar helpt je ook meer opvallen tijdens de donkerste dagen van het jaar!

 > Onze suggestie: de DASSY® Nova tweekleurige werkbroek met kniezakken. Graag wat extra stretch? De DASSY® Dynax beschikt net zoals de DASSY® Nova over een hoofdstof met mechanische stretch, maar heeft daarnaast ook Cordura®Stretch kniezakken en flexibele 4-weg-stretch Cordura®-inzetstukken.

Accessoires
Wist je dat je heel wat warmte verliest via het hoofd? Kies wanneer je buiten werkt dus ook steevast voor een muts. Extra troef: je kan je veiligheidshelm erboven dragen.

 > Onze suggesties: de DASSY® Odin muts.

Ben je op zoek naar een ander model? Liever een andere stof, een stoere canvasweving, een bretelbroek of een bodywarmer?
Ontdek alle DASSY-werkkleding hier.




 

 

Gepubliceerd op: 04 december | Terug