RVNEXUS

RVNEXUS

RVNEXUS laat RVS bevestigingsmaterialen gemakkelijk monteren.Met RVNEXUS op moeren en borgmoeren voorkomt u koudlas tijdens het vastdraaien.

 

Het begrip koudlas, ook wel galling genoemd, ontstaat bij schroefdraadverbindingen van roestvaststaal. Met RVNEXUS zijn uw bevestigingsmaterialen beschermd tegen koudlas en worden demontagetijden sterk gereduceerd. Bovendien is de bevestiging na jaren van dienst nog eenvoudig te demonteren. Het gebruik van smeermiddelen is dus overbodig geworden.

RVS bouten en moeren plus smeermiddelen. U herkent het ongetwijfeld. Dit staat niet los van elkaar. Bouten (zonder enige beschadiging) worden stevig ingevet en vervolgens wordt de moer gemonteerd. Dit om te voorkomen dat de moer vast slaat op de bout.Het fenomeen koudlas (galling) ontstaat bij schroefdraadverbindingen van RVS. Koudlas is een vorm van slijtage veroorzaakt door wrijving tussen twee glijvlakken. Vooral als deze verbindingen machinaal in elkaar worden gezet, ontstaat er een hoge mate van wrijving waardoor bout en moer met elkaar versmelten. Het komt helaas ook vaak voor bij het handmatig monteren van de bout en de moer.De bevestigingsmaterialen zijn, bij het optreden van koudlas,volkomen onbruikbaar.

Met RVNEXUS zijn uw bevestigingsartikelen beschermd tegen koudlas en worden montagetijden enorm gereduceerd. Na jaren van bevestiging is de moer nog demonteerbaar! RVNEXUS wordt standaard in het zilvergrijs aangeboden maar kan op aanvraag ook worden geleverd in transparante uitvoering. Door het aanbrengen van RVNEXUS op moeren en borgmoeren voorkomt u vastslaan van de moeren en borgmoeren en gaat u over naar moeiteloos monteren.

Uiteraard hebben de RVNEXUS moeren en borgmoeren in ons assortiment en in de webshop.

Gepubliceerd op: 24 april | Terug