Makita 40 V Max XGT - Unieke communicatie

Unieke communicatie

Het unieke van het 40 V platform is dat XGT werkt met digitale communicatie waarin machines, accu’s en oplader van het XGT-platform met elkaar kunnen communiceren. De oplader geeft de meest geoptimaliseerde oplading aan de accu afhankelijk van de status van de accu. En de oplader brengt de accu op temperatuur met koeling. De machine ziet welke model accu erop geplaatst wordt en reageert direct op de status van de accu. Met die kennis wordt de stroomtoevoer naar de machine geoptimaliseerd en de accu-belasting geminimaliseerd waardoor de machine maximaal presteert. Deze communicatie tussen de accu en de machine zorgt ervoor dat de gebruiker verzekerd is van een continu optimaal vermogen. De prestaties zijn daardoor gelijk aan die van machines op brandstof en in sommige gevallen zelfs nog beter.

 

Er zijn XGT 40 V bosmaaiers, kettingzagen, bladblazers, heggenscharen en grasmaaiers, maar de accu’s zijn ook uitwisselbaar met boor-/schroefmachines, cirkelzagen, slagmoersleutels, stofzuigers voor de zwaardere klussen in de bouw, industrie en schoonmaak.

Met de doorslijpers worden 70 cc-motoren evenaart, met de bosmaaiers 50 cc-motoren. De robuuste constructie, bescherming tegen stof en het spatwaterbestendige ontwerp maken XGT een zeer betrouwbaar en dynamisch platform dat ook al klaar is voor toekomstige ontwikkelingen.