[Lasgassen]

Lasgassen

VERSCHILLENDE SOORTEN LASGASSEN

 

Binnen de wereld van gassen worden er veel oplossingen geboden voor lastechnische problemen. Door gebruik te maken van de juiste gassen wordt het mogelijk metalen en legeringen perfect te scheiden of te verbinden. Maar wat zijn dan de juiste gassen?

Door de toegenomen diversiteit aan eisen, rijst steeds vaker de vraag naar het meest geschikte proces en de te gebruiken gassen. Het maken van de juiste keuzes vereist echter een schat aan kennis en ervaring. Vaak moet er rekening gehouden worden met een hele reeks factoren. Zo zijn bijvoorbeeld niet alleen soort, dikte en oppervlak van het materiaal belangrijk, maar ook economische motieven spelen een rol.

 

 

BESCHERMGAS

Lasgassen worden onder andere ingezet om het smeltbad op het materiaal te beschermen tegen de ongewenste invloeden van de omgevingslucht. Daarnaast worden ook de afgesmolten metaaldruppels en het lasdraad beschermt tegen de schadelijke effecten. Dit gebeurt bij meerdere lastechnieken, zoals laser lassen, snijden, TIG lassen en meer. Omdat het smeltbad vloeibaar is en erg heet, gaat het gemakkelijk een verbinding aan met zuurstof en stikstof. Lasgas, ook wel mig mag gas genoemd, kan dus als menggas geconsumeerd worden. Door deze gassen in te zetten wordt dit voorkomen. Daarom worden deze gassen ook wel beschermgassen genoemd. Beschermgassen zijn ook te mengen met andere gassen, zoals CO2 en helium. Verder wordt er regelmatig argon in lasgas gebruikt.

 

 

VLAMBOOG

Deze gassen zorgen ook voor het creëren van een optimale vlamboog. Daarbij moet het mogelijk zijn om ionisatie eenvoudig tot stand te brengen. Dit is om de energie van de elektrode over te brengen naar het werkstuk. Het is daarom erg belangrijk om te kijken naar het ionisatiepotentiaal van het formeergas.

 

 

LASGAS VERKRIJGEN

Wij helpen u graag het juiste lasgas te kiezen voor uw project.

 

 

 

Zo werken wij enerzijds met een koop-ruilsysteem van Supergas en hebben wij voorraad in alle vestigingen. Binnen dit ruilsysteem hebben wij standaard op voorraad Argon, Argon/Co2, zuurstof, acetyleen en stikstof cilinders met een inhoud van 5, 10, 20, 30 en 50 liter. Alle overige maten zijn op aanvraag leverbaar.

 

 

 

Anderzijds werken wij met een huursysteem van Westfalen Gassen en zijn wij Westfalen Gassen depothouder in onze vestiging Breda. Wij kunnen u hier helpen met industriële gassen, koudemiddelen en speciale gassen, propaan, gassen voor lassen of levensmiddelengassen. Deze depotvoorraad is afgestemd op de reguliere afzet in het dit rayon.