Actueel - Kroon Oil Wintertips (onder)

Tip 1: Ruitensproeiervloeistof

Vriest het buiten en je moet de weg op? Met de Screen Wash -20 ºC van Kroon-Oil zit je goed. Het reinigt de voorruit makkelijk en snel van straatvuil en zoutaanslag. Door toevoeging van speciale additieven biedt het bescherming tegen het herbevriezen van de ruitenvloeistof tot -20°C. Deze krachtige ruitensproeiervloeistof, op basis van ethanol, voorkomt daarbij dus ook het dichtvriezen van de sproeiers.

 

Tip 2: Koelvloeistoffen

Zorg ervoor dat jouw auto tijdens de winter voldoende koelvloeistof in het reservoir heeft om de motor te koelen. Je kunt dit op het reservoir aflezen of dit het geval is. Daarbij is het belangrijk dat koelvloeistoffen tijdens de winter voldoende antivries bevatten zodat de koelvloeistof niet bevriest en dus beschermt is tegen de vorst. 
 

Tip 3: Goede conditie van de auto

3.1 Zorg dat jouw auto tijdens de winter in goede conditie verkeert. Denk hierbij o.a. aan de accu, aangezien een accu bij lage temperaturen minder goed presteert (helemaal wanneer deze wat langer stilstaat). Je kunt de accu uiteraard ook laten doormeten om te controleren of deze nog voldoende startvoltage oplevert.

3.2 Zorg voor goede winterbanden. Autobanden zijn nu eenmaal de bepalende factor in het contact tussen het wegdek en de auto zelf. Met winterbanden heb je veel grip in winterse omstandigheden en ze verkorten je remweg. Pas daarnaast ook je rijstijl aan. Je kan immers niet zo hard door de bochten als je gewend bent. Tot slot: let op de profieldiepte! Is het profiel minder dan 4 mm, dan is tijd voor een snelle pitstop om nieuwe banden te monteren.

3.3 Let ook op de deurrubbers, want deze kunnen vastvriezen. Door het insprayen met siliconen spray voorkom je dit. Is de deur toch dichtgevroren? Duw dan eerst even voorzichtig voordat je hem opent, zodat de deurrubbers niet scheuren.

3.4 Zet de auto bij vorst niet op de handrem, maar liever in de 1e- of achteruitversnelling. Zo voorkom je dat de handremkabel vastvriest tijdens de vorst.

3.5 Zet de airco aan of maak gebruik van climate control! Het klinkt misschien gek, maar we raden het je zeker aan. De droge warme lucht uit de airco is een zeer effectieve manier om weer goed zicht te krijgen. Tegelijkertijd helpt de airco om vocht uit te auto te drijven.

3.6 Wil je het nou helemaal volgens het boekje doen? Het beste is natuurlijk om de auto een winteronderhoudsbeurt te geven, waarbij er naar alle mogelijke gebreken wordt gekeken en jij zeker weet dat jouw auto in goede technische conditie is.

 

Tip 4: Koelvloeistof Non-Toxic

Het wordt vaak vergeten, maar drinkwater- en verwarmingssystemen van o.a. pleziervaartuigen en vakantiewoningen hebben vorstbescherming nodig in de winter. De Coolant Non-Toxic -45°C is een speciale klant-en-klare koelvloeistof op basis van Mono Propyleen Glycol. Het is niet giftig en kan veilig gebruikt worden voor vorstbescherming in de winter. Daarnaast is het ook geschikt voor de milieuvriendelijke vorstbeveiliging van watergekoelde koelsystemen van scheepsmotoren.