Gutsen

 


Gutstangen, gutselektroden en gutsmondstukken zijn belangrijke gereedschappen in de metaalbewerkingsindustrie en worden gebruikt voor verschillende toepassingen.

Gutstangen, ook wel bekend als gutsen, zijn beitels met verschillende vormen en maten die worden gebruikt om metaal te verwijderen en reliëfs of patronen te creëren. Ze worden vaak gebruikt in ambachtelijke projecten, metaalgravures en decoratieve kunstwerken. Gutstangen zijn gemaakt van duurzaam materiaal, zoals gehard staal, om bestand te zijn tegen de zware belasting tijdens het gutsen.

Gutselektroden, aan de andere kant, worden gebruikt in het elektrogutsproces. Ze zijn speciaal ontworpen voor het gutsen van metaal door middel van een elektrische boog. Gutselektroden zijn bekleed met een beschermende fluxlaag die smelt tijdens het gutsen en een gaswolk vormt om de lasnaad te beschermen tegen oxidatie en verontreiniging. Dit resulteert in schone en kwalitatieve gutsverbindingen.

Gutsmondstukken zijn accessoires die worden gebruikt bij het gutsen met een plasmasnijder. Ze worden bevestigd aan de plasmasnijmachine en zorgen voor een geconcentreerde en nauwkeurige plasmastraal die door het metaal snijdt. Gutsmondstukken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, afhankelijk van het gewenste snijresultaat.